header2.jpg

Turisme-montseny.com utiliza cookies de terceros para obtener información estadística sobre la navegación.

Si continúa navegando, consideraremos que acepta su uso. Puede obtener más información y saber cómo puede cambiar la configuración consultando nuestra política de cookies.

CERRAR

Artículos

Aiguafreda

Ajuntament de Aiguafreda

Web: www.aiguafreda.cat
Adreça: Pl. de l’Ajuntament, 1
Telèfon: 93 844 22 53
E-mail: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Població: 404


 

Aiguafreda es un municipi que pertany al Vallès Oriental a l'extrem nord-occidental del massís del Montseny, just al límit de la comarca d'Osona, a l'esquerra de la riera del Congost, entre la riera d'Avencó i el torrent de Martinet. El terme és relativament petit (7,96 Km.2) i boscat de pins i alzines. L'activitat econòmica principal era fins fa poc temps el turisme de 2a. residència i la indústria tèxtil, molt especialment el ris ( tovalloles. barnussos, etc.). Avui en dia les dues han desaparegut.

 

El poble de 2.428 habitants es troba situat al extrem nord de la vall del Congost a 404 m. sobre el nivell del mar al llarg de la carretera que uneix Barcelona amb la comarca d'Osona i els Pirineus. És al costat del nucli de l'Abella (Sant Martí de Centelles) on hi ha l'estació de ferrocarril que comunica Barcelona amb Puigcerdà.

 

Altres llocs d'interès a prop

EL GRAN DOLMEN D’ AIGUAFREDA

El gran dolmen d' Aiguafreda està situat dins la propietat de can Brull en terme d' Aiguafreda, al pla del Boix a la serra de l'Arca. Està format per quatre grans lloses verticals i una d'horitzontal en forma de túmul i era un monument funerari. Va ser construït pels habitants de la zona entre els segles XXV i XX a. C.

 

RIERA DE MARTINET

La riera de Martinet és un bonic rierol d'aigües netes i clares que, en anys sadollats d'aigua, forma uns salts i uns gorgs molt bonics. Arreplega l'aigua que baixa de les rodalies de l'Afrau i les porta fins al Congost.
Aquesta riera fa de línia divisòria entre els termes d' Aiguafreda i Seva.

 

LA FONT DELS ENAMORATS

La font dels Enamorats es troba situada a la sortida nord del poble en direcció a Aiguafreda de Dalt i és força coneguda per tota la comarca.

 

ESGLÉSIA D’AIGUAFREDA DE DALT

L'església actual és la del s. XII, amb les seves modificacions, i forma un mateix conjunt amb la rectoria. Exteriorment no és visible l'estil romànic de l'església, ja que està voltada per murs i contraforts per contrarestar la poca solidesa de la base de pedra tosca sobre la qual està fonamentada.
Sota l'església hi ha una cova o cripta on hi ha vestigis d'enterraments, probablement d'èpoques romano-cristianes i visigòtiques.

 

Productors i artesans

Ecogranja Salgot

 

 

Facebook Turisme Montseny    Instagram Turisme Montseny   Youtube Turisme Montseny   Vimeo Turisme Montseny   Twitter Turisme Montseny

Turisme Montseny

TurMontseny RT @montsoriu: gaudiu la tardor visitant #Montsoriu, el gran castell del Montseny @sortirambnens @Gironanoticies @TurMontseny @TurismeSelva
TurMontseny RT @RBMontseny: PARTICIPA al #concursdereceptes de @AjuntamentSeva aquest diumenge 8, a les 17h en el marc de la #FiradelBoletdeSeva https:…
TurMontseny RT @naturalocal: #SantCeloni celebra la @SetmanaBosc (fira, xerrades, concerts, gastronomia...). Vine i descobreix el bosc. Rutes: https:/…